Wysłany: 15-11-2024, 16:02 co do ucha po nurkowaniu
Hej,
Jakiś czas już próbuję znaleźć jakiś preparat du higieny uszu po nurkowaniu i ostatnio jak byłem w PL pani w aptece poradziła mi preparat o nazwie Dolphiner. Szukając na forum znalazłem jeden (słownie jeden) wątek o tym preparacie ale założony 10 lat temu.
Ciekawe czy ktoś używa i jake ma doświadczenia.
Przeglądałem wszystkie wątki o preparatach takich jak płyn metny czy coś w tym rodzaju ale ten Dolphiner ma wszystko co potrzebuję (alkohol, glicerynę i olejek).
Tylko jak psikam do ucha to trochę piecze i nie wiem czy to tak powinno być. Wiem, alkohol tak działa (mam pewne doświadczenie tylko nie w tą dziurkę ale nie wiem czy to dla ucha dobre jest.
Dajcie znać jak by co
pozdrawiam
A to dziwne bo "preparat do uszu po pływaniu" (tak jest napisane na pudełku) zawiera:
alkohol izopropylowy, gliceryna, kwas octowy, olejek mięty pieprzowej
To są składniki produktu sprzedawanego w aptece, ja tego nie wymyśliłem...
Wysłany: 21-11-2024, 18:48
Ja używam kwas borowy z apteki - 1/3 z wodą przed i po nurani. Mam ze sobą strzykawkę określaną w medycynie "Zocha" i se aplikuje w domu przed, a nad wodą po.
[ Dodano: 27-11-2024, 12:20 ]
na scubaboard piszą:
90% Isopropyl Alcohol; 9% White vinegar. Add a few drops of glycerin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko