Wysłany: 11-12-2006, 10:12 CTD CORDUR TECH DRY ze Scubatecha
Dzięki uprzejmości Tomka Stopyry od dziś zaczynamy testowanie suchego kombinezonu CTD CORDUR TECH DRY, który opisany jest na stronie http://www.scubatech.pl/k...nezon_suchy.htm i http://www.scubatech.pl/k...skombinezon.htm Testować może każdy. W chwili obecnej kombinezon jest u mnie i każdy kto się zgłosi będzie miał możliwość przetestowania kombinezonu. Rozmiar jest tak dobrany aby jak największa liczba chętnych mogła w niego wskoczyć. Po zakończeniu testów w Olsztynie skafander wysyłam do Waldo w Krakowie i tam już też powinna zebrać się grupka chętnych testerów.
Na dzień dzisiejszy nie mam opracowanej "trasy" kombinezonu do testów dlatego zwracam się z prośbą do chętnych w różnych miejscowościach gdzie są chętni do testów. Trasę testową kończymy w Szczecinie gdzie Tomek Radomski będzie w posiadaniu kombinezonu i z nim należy się umawiać na testy. Ponieważ trasa nie jest opracowana (pomysł przeprowadzenia testów zrodził się w ostatniej chwili) proszę o szybką i konkretną decyzję oraz listę chętnych osób do testów. W każdej miejscowości musi być osoba odpowiedzialna za kombinezon ponieważ jest on do zwrotu i musi dotrzec w stanie nie uszkodzonym dlatego też każdy musi po nurkowaniu osuszyć go oraz zatalkować manszety i przesmarować zamek.
Prosze o zgłaszanie się chętnych.
Wysłany: 11-12-2006, 10:39
Kraków - szczegóły ustala z Waldo. Ja czekam na zgłoszenia osób z innych miejscowości.
W ciagu max 2 tyg. kobinezon będzie w Krakowie, ja do czwartku następnego tygodnia robię testy w Olsztynie chyba że uda się to wyślę szybciej.
Oczywiście każdy testujący musi na forum napisać spostrzeżenia i uwagi co nie oznacza, że musi zaraz takiego suchacza kupić chociaż ...
Jeżeli ktoś jest zainteresowany przymiarką suchacza Agama, to mam teraz u siebie rozmiar 8 (na rzeczywisty wzrost 189 - 192 cm, przy wadze nieco ponad 100 kg).
Suchacz jest w kolorze czarnym z jedną kieszenią, kryzą lateksową, but 45. Opcjonalnie w komplecie kaptur oraz suche rękawice.
Niestety, egzemplarz suchacza który teraz posiadam nie można zabrać do wody.
Wiek: 60 Dołączył: 10 Sie 2004 Posty: 271 Skąd: EdenSport
Wysłany: 11-12-2006, 23:06
Darku.
Myślę, że mogę zająć się organizacją nurkowań tostowych suchacza w środowisku nurów z Bielska - Białej i okolicy.
Nas potrafi być czasami bardzo sporo i myślę, że jak "rzucimy temat" testu suchacza ze Scubatecha na naszym klubowym forum, to nasza liczebność będzie jeszcze duuużo większa, niż na spotkaniu FN w Bachotku.
Zdecydowana większość osób, które na pewno będą chciały przetestować skafander, po ostatnich nurach na Zakrzówku i dość widowiskowym stepowaniu w płetwach po wyjściu z wody, ma plany zakupu czegoś nieco cieplejszego od pianki.
Umożliwienie przeprowadzenia takiego testu, będzie zatem na pewno przez wszystkich naszych przyjaciół bardzo mile widziana.
chyba kupie sobie tego suchara bo o moim mogłem cos powiedziec po setnym nurkowaniu a tu tylu chetnych do testowania ... napewno wzrosnie jego sprzedaz po testowaniu tylko napiszcie kiedy skonczycie
DarekS ty szczesciarzu masz go pierwszy ... opisz wrazenia po pierwszym razie ):) na sucho
ja wole mokre ....
a suche sĹĄ kombinezony czy skafandry ??? w googlach pod terminem kombinezon suchy nic nie znaleziono ...
Ostatnio zmieniony przez PawelW 13-12-2006, 01:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13-12-2006, 01:04
test w olsztynie w niedziele nad jez. zbik
zaczynamy od 10 a konczymy ... az ostatni wyjdzie z wody
rozm testowego suchacza to 6
czekam jeszcze na ocieplacz od ocn
nastepny test w krakowie pozniej bielsko-biala
ja we wtorek wysylam suchacza do waldo
czekam na kolejne zgloszenia
mysiar [Usunięty]
Wysłany: 13-12-2006, 06:57
DarekS napisał/a:
rozm testowego suchacza to 6
co Ty Darek takie prezydenckie rozmiary chcesz testowac
Jeśli masz jeszcze wolne miejscówki , to chętnie wziąłbym go do Płocka na testy.
Mam tutaj na szybko dwudziestoosobową grupkę, która właśnie szuka odpowiedniego "ubranka" . Niekoniecznie suchego, ale kto wie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko