Nurkowałem z nimi 2 razy.
Opinię mam bardzo pozytywną.
Nurkowania z lodzi w ciekawe i różnorodne miejsca. Dobry breefing. Na łodzi można najeść się do syta. Nurkowania w ramach uprawnień, ale dla doświadczonych nawet z penetrację Salem Express. Wybieram się znowu do nich na wiosnę. Może dołączysz?
Ostatnio zmieniony przez Teddy 09-01-2011, 21:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 10-01-2011, 13:29
Byłem tam cztery razy. Bazę prowadzi polak - Marcin z egipcjaninem Ebied.
Baza prowadzona profesjonalnie choć zaplecze niezbyt wyszukane. Ciekawe
miejsca do nurkowania, duże doświadczenie. Warto pytać o miejsca mało
odwiedzane. Przewodnicy egipscy ale z dużym entuzjazmem i znajomością
terenu. Pakiet 5 dniowy około 150 -160 euro. Sprzęt własny. Najlepsze
oferty hotelowe to menaville z eccoholiday.
Byłem w 2009 roku. Mój pierwszy wyjazd do Egiptu. Dobrze zorganizowana baza, przewodnicy kompetenti, nikt się nie śpieszy. Było OK. Chętnie się na wiosnę wybiorę do nich.
Byłam tam na jesieni i dołączam się do POZYTYWNYCH opinii. Świetna organizacja, przemili i doświadczeni przewodnicy, punktualność i co też ważne - duża , wygodna łódź, tak więc pełen relaks i wypoczynek między nurkami. Po nurkach - zajmą sie Tobą, urządzą spotkanie, sziszę, piwko w swojej bazie. REWELACJA zarówno jeśli o atmosferę, organizację jak i miejsca nurkowe.
Wróciliśmy wczoraj z Egiptu, nurkowaliśmy właśnie z DIVE TOP! Bardzo fajna baza, ludzie kompetentni, obeznani, doświadczeni i bardzo mili. Jesteśmy początkujący po OWD i mieli na nas oko Szisza po nurkowaniach i klimatyczna knajpka będzie długo pamiętana Na ostatni dzień na pożegnanie chłopaki z dive-topu zorganizowali nam imprezkę z lokalnymi tańcami i tortem
Wysłany: 16-07-2011, 14:18
Hej czy ktoś ma może namiary na cennik pakietów w bazie Dive Top w Safadze? na jakie atrakcje można liczyć nurkując z nimi? Jak wygląda kwestia wypłynięcia łodzią osób nienurkujących?
I przy okazji - skoro to temat nurków w Safadze. Wiem, że to nie Hurghada, ale czy w Safadze widziane były oznaki życia nocnego? Jak wygląda dostępność zwykłych sklepów spożywczych? Czy zakładając spędzanie dnia na nurkowaniu, niezbędnym jest wykupienie hotelu w opcji All In? Planowo nie zamierzamy spędzać zbyt dużo czasu w hotelu, jednak nurtuje nas pytanie - czy będzie jakaś ciekawa alternatywa?
Wysłany: 16-07-2011, 14:41
pomorzanka napisał/a:
Hej czy ktoś ma może namiary na cennik pakietów w bazie Dive Top w Safadze? na jakie atrakcje można liczyć nurkując z nimi? Jak wygląda kwestia wypłynięcia łodzią osób nienurkujących?
I przy okazji - skoro to temat nurków w Safadze. Wiem, że to nie Hurghada, ale czy w Safadze widziane były oznaki życia nocnego? Jak wygląda dostępność zwykłych sklepów spożywczych? Czy zakładając spędzanie dnia na nurkowaniu, niezbędnym jest wykupienie hotelu w opcji All In? Planowo nie zamierzamy spędzać zbyt dużo czasu w hotelu, jednak nurtuje nas pytanie - czy będzie jakaś ciekawa alternatywa?
Cześć,
Jeśli chodzi o cennik i wypłynięcia nie nurków sugeruje kontaktować się bezpośrednio z bazą. Marcin jest bardzo kontaktowy i z pewnością na wszystkie Twoje pytania odpowie. Na pewno się dogadacie. ( http://www.dive-top.com/contactus_pl.html )
Ja z nurkowań z dive top i ogólnej organizacji byłem zadowolony.
Atrakcje nurkowe - te same miejsca nurkowe co wszystkie bazy z Safagi (osobiście polecam Tobiaa Arbia, Panorama reef, Saleem Express).
Ja miałem wyżywienie HB i uważam, że był to dobry wybór - zdecydowanie nie ma kiedy wykorzystać tego All Incl. Co do życia nocnego to nie wiem, byliśmy grupą i samodzielnie organizowaliśmy sobie czas
Wysłany: 16-07-2011, 14:49
dzięki raczej tez skłaniamy się do HB, gdyż dotychczasowe doświadczenia wskazują, że w hotelu siedzieć nie lubimy Trochę dziwi mnie polityka tajności cennika bazy, ale niewątpliwie skontaktujemy się z Marcinem Dzięki za namiary
Swist napisał/a:
Co do życia nocnego to nie wiem, byliśmy grupą i samodzielnie organizowaliśmy sobie czas
Taki mamy plan jednak dostępność knajpek poza hotelowych ew. sklepików, w których można zakupić np wodę w celu jej konsumpcji na plaży pomaga w takiej organizacji
Witam wszystkich.
W Safadze byliśmy 2 lata temu-też polecam bazę Dive Top .Do tej pory utrzymujemy kontakt z Marcinem.Polecam go i jego bazę.
Jeśli chodzi o samą Safagę to niewiele tam kafejek i miejsc do "odwiedzania".To mieścina zabita dechami-co ma swój urok.
Cała nasza grupa nurkowała w Egipcie wielokrotnie i już dawno stwierdziliśmy że nie ma co oszczędzać na ALL.Nigdy nie wykupujemy opcji HB mimo że zawsze 5 dni nurkujemy.Różnica w cenie jest zazwyczaj niewielka a komfort pobytu-zdecydowanie lepszy( nie szukamy nerwowo sklepów z wodą ,piwem i innymi napojami).Jeśli ktoś do tego jedzie z dziećmi bądź z młodzieżą i też nurkuje to ,to co zaoszczędzi na HB w Polsce -wyda na miejscu .Moim zdaniem warto rozważyć opcje All.
Pozdrawiam
Wysłany: 16-07-2011, 16:56
Hej nurko
Dzięki za potwierdzenie, że warto zanurkować z DiveTop dzieci i młodzieży z nami nie będzie Faktycznie różnica między all in a HB nie jest kosmiczna, jednak próbujemy dowiedzieć się, jak bardzo trzeba natrudzić się, aby znaleźć sklep w Safadze I czy jest tam chociaż jedna sensowna knajpka, w której te "zaoszczędzone" na all in pieniądze moglibyśmy wydać Bo też nie chodzi o to, żeby przez tydzień wypić te przysłowiowe 3 darmowe drinki Jeżeli są możliwości spędzania popołudnia czy wieczoru poza hotelem, to na pewno - znając nas - będziemy z tego korzystać Stąd pytanie, czy w Safadze, poza nurkowaniem, jest powód do wychylenia nosa z hotelu przez grupę dorosłych osób - od tego uzależniamy wybór opcji hotelowej
jak bardzo trzeba natrudzić się, aby znaleźć sklep w Safadze
sklep znajdziesz bez problemu, a przy piwku i fajce można posiedzieć w knajpce Top Dive, jak poprosisz chłopaków to pokażą Wam inne lokale choć Vegas to tam nie ma. Hotele podstawiają busy do Hurghady i po 60km inny świat, jednak jeżeli chcecie wieczorami poszaleć to polecam Sharm
Wysłany: 17-07-2011, 20:12
SZymEK vel Tomek napisał/a:
pomorzanka napisał/a:
jak bardzo trzeba natrudzić się, aby znaleźć sklep w Safadze
sklep znajdziesz bez problemu, a przy piwku i fajce można posiedzieć w knajpce Top Dive, jak poprosisz chłopaków to pokażą Wam inne lokale choć Vegas to tam nie ma. Hotele podstawiają busy do Hurghady i po 60km inny świat, jednak jeżeli chcecie wieczorami poszaleć to polecam Sharm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko