Wysłany: 07-09-2012, 19:10 Blue Explorers Gran Canaria
Zafundowałem sobie i narzeczonej w TUI Polska wyjazd na nurkowanie na Gran Canarii.
Od rezydenta TUI dostałem namiar na szkole prowadzona przez francuza o pieknej nazwie Blue Explorers.
Nurkują z łodzi byłem świadkiem wielkiego zaniedbania instuktorów co doprowadziło do urazu cisnieniowego jednego nurka ,chyba Holendra w czasie nurkowania z łodzi.
Na spotkaniu zapewniał nas przedstawiciel Blue Explorers o wysokiej jakosci uslug oraz polskiej obsłudze.
W bazie nie bylo zadnego polsko jezycznego pracownika,instruktor po wypadku uciekł z lodzi(prawdopodobie pracowal na czarno),wlascicie zawolal karetkę.
Wszystko skonczylo sie chyba dobrze ,ale moglo byc różnie.
Fracuz zignorowal sytuacje i chyba sie nie przejał.Zdecydowanie nie polecam tej bazy nurkowej.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 07-09-2012, 19:56 Re: Blue Explorers Gran Canaria
szeroki napisał/a:
/.../ byłem świadkiem wielkiego zaniedbania instuktorów co doprowadziło do urazu cisnieniowego jednego nurka/.../
Przed skokiem do wody instruktor podchodził do kazdego i sprawdzał czy jest odkrecona butla.
Dziewczyna miała cześciowo zakrecona butle .
W pewnym momencie odcieło jej powietrze ,a instuktor nie chciał dac jej octopusa.
Przed nurkowaniem nie było podziału na pary,ani nikt nie sprawdzal doświadczenia osób nurkujacych.
Gwałtownie sie wynurzyła z ok 15 m.
Kaszlala krwia.
Witaj.Wlasnie skończyłem OWD,ale przed tem byłem na Tenerifie.
Tam nurkowalem w szkole o tej samej nazwie ,może to jest ta sama szkoła.
Miałem bardzo ciężkie chwile .Tam tez brakuje profesjonalizmu i powiedzmy ogólnie zainteresowania bezpieczeństwem klienta.
Tez zapewniano mnie o polskiej obsłudze,co nie było oczywiście prawda jak sie na miejscu okazało.
Blue Explorers reklamują sie jako baza "5 stars padi".
Opis nurkowania poleciłbym zgłosić do Padi.
Jest to poważny wypadek nurkowy i mógł skończyć się tragicznie.
Wysłany: 10-09-2012, 17:07
Proponuję sprawdzić IP obu "zawodników", chociaż mam poszlakowe dowody, że to TA SAMA OSOBA. Dlaczego?
Oto treść postów:
Witaj.Wlasnie skończyłem OWD,ale przed tem byłem na Tenerifie.
Tam nurkowalem w szkole o tej samej nazwie ,może to jest ta sama szkoła.
Miałem bardzo ciężkie chwile .Tam tez brakuje profesjonalizmu i powiedzmy ogólnie zainteresowania bezpieczeństwem klienta.
Tez zapewniano mnie o polskiej obsłudze,co nie było oczywiście prawda jak sie na miejscu okazało.
Przed skokiem do wody instruktor podchodził do kazdego i sprawdzał czy jest odkrecona butla.
Dziewczyna miała cześciowo zakrecona butle .
W pewnym momencie odcieło jej powietrze ,a instuktor nie chciał dac jej octopusa.
Przed nurkowaniem nie było podziału na pary,ani nikt nie sprawdzal doświadczenia osób nurkujacych.
Gwałtownie sie wynurzyła z ok 15 m.
Kaszlala krwia.
Byłem trzy tygodnie temu na Tenerifie.
Nurkowalem pierwszy raz w życiu w szkole nurkowania Blue EXPLORERS .Kupilem takie nurkowanie połączone ze snorklingiem za 76 euro.
Wprowadzali nas w grupie 8 osób .
Mieliśmy ręce okrecone wokół liny jaka trzymalo dwoch instruktorow.
Były złe warunki pogodowe ,musieliśmy sietrzymac liny zeby sie nie zgubić .
Przewrocilem sie i opilem wody,strasznie słona.
Nie mogłem sie wyburzyć bo woda mnie kotlowala wkoło.Straszna fala.
Po ok 5 minutach jacyś turyści wydostali mnie z wody.
Skończyłem wczoraj kur OWD w kraju i jak patrzę na to co było ,dreszcz mnie przeżywa.
Do tej szkoły trafiłem po przez ofertę TUI Polska ,bo z nią przyjechałem na urlop.
Zastanawiam sie czy napisać do TUI o Tym zdarzeniu?
Zafundowałem sobie i narzeczonej w TUI Polska wyjazd na nurkowanie na Gran Canarii.
Od rezydenta TUI dostałem namiar na szkole prowadzona przez francuza o pieknej nazwie Blue Explorers.
Nurkują z łodzi byłem świadkiem wielkiego zaniedbania instuktorów co doprowadziło do urazu cisnieniowego jednego nurka ,chyba Holendra w czasie nurkowania z łodzi.
Na spotkaniu zapewniał nas przedstawiciel Blue Explorers o wysokiej jakosci uslug oraz polskiej obsłudze.
W bazie nie bylo zadnego polsko jezycznego pracownika,instruktor po wypadku uciekł z lodzi(prawdopodobie pracowal na czarno),wlascicie zawolal karetkę.
Wszystko skonczylo sie chyba dobrze ,ale moglo byc różnie.
Fracuz zignorowal sytuacje i chyba sie nie przejał.Zdecydowanie nie polecam tej bazy nurkowej.
A teraz moje uwagi:
- taki sam sposób wysławiania się
- taki sam sposób pisania, niespotykany często na forum - wstawiony ENTER po każdym wersie. Wiele osób tak nie robi.
- takie same błędy - zwróćcie uwagę na miejsca wstawiania przecinków (po spacji), brak spacji, kropka po spacji.
Najwyraźniej koledzy chcą doprowadzić do bankructwa kolejne biuro podróży (TUI). Odwołanie wyjazdów przez wszystkich czytelników tego wątku z pewnością zachwieje jego płynnością finansową (że już nie wspomnę o bazie Blue Cośtam, której właśnie skończyły się kokosy).
Mam nadzieję, że kolega, który "nie mógł się wyburzyć" bo go "woda kotłowała wkoło" napisze nam, gdzie skończył wczoraj swojego "kura OWD" i wtedy wszystko stanie się jasne - nawet to, dlaczego go przeżywają dreszcze. Muszą być to dreszcze bardzo żywotne, bo rozumiem że po skończeniu kura OWD koledze żywotności w porównaniu do akcji na Tenerifie przybyło
Szeroki, coś plączesz się w tych zeznaniach
A o co tak naprawdę Ci chodzi, bo ja nie do końca rozumiem. Tui to Twoja konkurencja czy jak? Czy to może o padi chodzi?
Oświeć mnie
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 10-09-2012, 17:43
Pawel_B napisał/a:
Proponuję sprawdzić IP obu "zawodników", chociaż mam poszlakowe dowody, że to TA SAMA OSOBA. Dlaczego?
Pomorzanka dał link tu i możesz mieć rację. Zatem wypada aby admin przyjrzał się temu i jeśli to celowe działania szkalujące nie opierające się na prawdzie to pewnie powinien coś zdecydowanego z tym zrobić.
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 10-09-2012, 18:02
Się nie ma co dziwić, facet wydał cięęęężko zarobione dulary/eurasy na nura na Kanarach.
Napiwków nie dawał - bo wsio na wycieczkę wydał - potraktowali go widać nieciekawie to i zły wrócił...
A mnie się kiedyś śniło, że byłem na Teneryfie i miałem kiepskie nurkowanie z jakimś przewodnikiem, możliwe że był nawet z Blue Explorers. Myślicie, że powinienem powiedzieć o tym TUI?
Witam serdecznie wszystkich!
Żeby nie pozostawać anonimowym jak część kolegów nazywam się Janiu Czachor - True Divers i chciałbym jak rzadko bywa wyrazić swoja opinię na temat bazy Blue Explorers.
Osoby znajome mi na tym forum napewno wiedzą, że nie pucuję się i nie lubię się wypowiadać ale irytuje mnie jak ktoś oczernia kogoś a faktycznie tak nie jest. Chce obronić właściciela oraz napisać jedynie o tym, iż byłem w owej bazie i tak profesjonalnie zorganizowanej bazy jeszcze nie widziałem. David Clivet właściciel bazy oraz jego staff w pełni zasługuja na słowa pochwały za obsługe, jakość zarówno organizacyjną jak i sprzętową. Do mojej opinii mogą dołączyć sie moi kursanci (praktycznie wszyscy na danym wyjeździe po świeżo zakończonym OWD) jak i osoby towarzyszące nam na tamtym wyjeździe. Ostatnie zdanie to: jeżeli konkurencja wymyśla takie figle, to polecalbym więcej pomyślunku i załatwianie spraw takim profesjonalizmem jak David a nie kombinowaniem na forach bo aż wstyd.
Przejrzalam opinie z paru lat na najwiekszym francuskim forum nurkowym. Preferencje ludzkie co do baz jak zwykle rozne ale nikt sie nie skarzyl na te wlasnie, niektorzy pisali, ze super i najlepsza, generalnie opinie glownie pozytywne.
Nie bylo skarg, ze woda bardzo slona i wielka fala. Nie bylo skarg, ze po polsku nie mowia, nikogo nie wprowadzali powiazanego w peczki, ani slowa o odmawianiu oktopusa przez instruktorow.
Strasznego pecha mialo tych dwoch kolegow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko