A więc widziąc że specjalne forum na powitania, postanowiłem i jak się przywitać.
Właśnie w poniedziałek jadę na szkolenie, gdzie mam zamiar dołączyć do grona nurków jako kolejny świerzy, niedoświadczony, słabo wyekwipowany, i gnębiący tysiącami banalnych pytań zwykły OWDowiec. Mam nadzieję że mi to wybaczycie i przyjmiecie do tego wielkiego i dość ciekawego grona (sądząc po lekturze forum) .
No a teraz coś o mnie.
Jakoś tak się złożyło że mieszkam w małej mieścinie w zachodniopomorskim zwanej Dziwnówkiem (Gdzie to jest?)
Na codzień jestem rybakiem/marynarzem (konkretniej starszy rybak/marynarz, chociaż już niedługo starszy marynarz), pływam sobie kutrem po bałtyku (czasami niekoniecznie kutrem po innych morzach i oceanach), śpiąc na wachcie i nadużywając autopilota i alarmu w radarze.
Do nurkowania przymierzałem się już od dawna, ale jakoś nigdy nie starczało mi na to czasu. Dopiero jakieś 2 tygoidnie temu utopienie telefonu którego później wyciągał nurek skłoniło mnie do rozpoczęcia własnej przygody pod wodą (nb, telefon i tak tego nie przeżył, mam nadzieję że ja nie podzielę jego losu ).
Początkowo będę nurkował rekreacyjnie, nie mając jeszcze sprecyzowanych planów na przyszłość (mam nadzieję że kurs mi w tym pomoże). Po samym kursie mam zamiar jak najszybciej skompletować swój pierwszy własny sprzęt (zwłaszcza że w mojej okolicy raczej ciężko będzie z wypożyczeniem) i znalezienie gdzieś blisko ochotnego partnera do częstych zejść. I przypuszczam że pytaniami związanymi ze sprzętem będę was na początku mocno mordował (pomożecie?)
Nic... Napisałem co mi ślina na palce przyniosła (kto umyje tą klawiaturę?) i na koniec ponownie pozdrawiam wszystkich...
Btw. Uprzedzam że mam dość specyficzne poczucie humoru, wręcz przez niektórych uważane za lekko niestrawne
Wysłany: 20-06-2004, 13:30
czesc
pozdrowienia
ed
Diabl0 [Usunięty]
Wysłany: 26-06-2004, 00:42
No i już po kursie... Od tej pory oficjalnie i nieodwołalnie jestem kolejnym nurasem... Teraz kolej na sprawienie sobie sprzętu, i znalezienie partnera gdzieś w moich okolicach, więc jak przypadkiem mieszkasz w okolicach wyspy wolin, i masz od czasu do czasu ochotę pomęczyć się ze świerzym nieokrzesanym i nieopływanym owd'ekiem to daj znać...
Wysłany: 26-06-2004, 09:41
Gratuluje zdania egzaminu...Teraz juz swiat podwodnych tajemnic staje dla Ciebie otworem...Jednak pamietaj woda to zywioł, ktory czasem pokazuje swoja sile.....
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 26-06-2004, 09:44
Przyjmij również moje gratulacje
Diabl0 [Usunięty]
Wysłany: 26-06-2004, 10:08
Sonny napisał/a:
Jednak pamietaj woda to zywioł, ktory czasem pokazuje swoja sile.....
Dzięki... A co do wody jako żywiołu, to ponad połowę życia spędziłem nad morzem, a obecnie także pracuję na morzu, tak więc mam bardzo duży respekt przed nim... Widziałem już sporo którym tego respektu brakło (w tym także kilku w trumnach) i wiem kiedy można się w wodzie bawić, a kiedy stracić nerwy, zdrowie lub życie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko