Wysłany: 20-01-2014, 20:48 PRODUKT ROKU - OSOBOWOŚĆ ROKU - pytanie o WYNIKI
Mam pytanie. Jest głosowanie na produkt i osobowość roku. Dlaczego nie widać wyników. Widzę tylko tekst że wyniki po zakończeniu głosowania.Może się czepiam ale taka opcja wyglądać może na ustawianie wyników głosowania. Jaki jest cel ukrycia wyników?
Wysłany: 20-01-2014, 21:34
TomS ma rację, przy poprzednim głosowaniu pod koniec zarejestrowało się dużo "jednorazowych" userów aby tylko oddać głos dlatego tym razem wyniki nie są widoczne.
TomS ma rację, przy poprzednim głosowaniu pod koniec zarejestrowało się dużo "jednorazowych" userów
Najlepszym rozwiązaniem w takich przypadkach jest odfiltrowanie głosów osób, które zarejestrowały się po ogłoszeniu ankiety. Tak to działa między innymi na hiszpańskim Forobuceo i wg. administratora sprawdza się tam świetnie.
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 21-01-2014, 07:08
Cytat:
Osobowość to taki człowiek co w dobie Q.....ego Kapitalizmu poradził sobie sprzęt sprzedawać tam skąd inni go importują .
Osobowość to nie umiejętności handlowe , czy pokazywanie się w internecie . Jest jeszcze wiele innych cech wpływających na zyskanie miana osobowość .
slawek290 napisał/a:
Produkt - to taki za którym się ustawiają kolejki i nie tylko w Pl, to chyba raczej nie podlega polemice .
Produkt tak , ale mówimy o realu czy wirtualu ?? Bo moge głosować na coś co jest ogólnie dostepne , do obejrzenia i kupienia . Wirtualne przedmioty o których opowiadają wybrańcy losu, nie bardzo uznaję za objawienie .
Zaznaczę, że jest to moje zdanie, jak widać odmienne od punktu widzenia Sławka , stąd i delikatna polemika.
Czy dobrze , że nie widać wyników, z jednej strony tak, nie ma niezdrowej rywalizacji z dobieraniem głosów "wirtualnych" , z drugiej mogą być posądzenia o stronniczość organizatora. Ale nie ma złotego środka, natomiast gratuluje redakcji ( Darkowi ? ) za odważny ruch związany ze sposobem głosowania .
TomS ma rację, przy poprzednim głosowaniu pod koniec zarejestrowało się dużo "jednorazowych" userów
Najlepszym rozwiązaniem w takich przypadkach jest odfiltrowanie głosów osób, które zarejestrowały się po ogłoszeniu ankiety. Tak to działa między innymi na hiszpańskim Forobuceo i wg. administratora sprawdza się tam świetnie.
JESTEM ZA - Powinno być widoczne aby nie było niejasności bo wynik wtedy nie będzie ustawiony. Bo będzie widoczny.
Po prostu wydaje mi się że logujące się osoby na szybko aby oddać głos są najmniejszym możliwym problemem. A tak ten plebiscyt będzie wiarygodny. Bo ukrywanie wyników pachnie trochę wałkiem
Wysłany: 21-01-2014, 12:56
Szyderca napisał/a:
Bo ukrywanie wyników pachnie trochę wałkiem
moment, po raz- ten konkurs odbywa się nie po raz pierwszy, zawsze była taka formuła, że głosy były zbierane i liczone niejawnie, chociaż nie do końca pamiętam metodę. Skąd teraz zarzut ?
A dwa i trzy - możliwość kontrolowania liczby głosów przez kandydatów może napędzić jakiś bezsensowny wyścig, pewnie i tak jakiś lobbing jest, ale gdy wynik jest na bieżąco widoczny i wiemy, ile komu brakuje do 1,2,3 miejsca zrobią się z tym akcje, jak w niedawnych konkursach zdjęciowych, każdy będzie ciągnął w swoją stronę i ogłaszał tysiąc wydarzeń pt. zbierajmy głosy na (>>>).
no i, fajna jednak jest niespodzianka, gdy do chwili ogłoszenia wyników nic nie jest pewne, gdy cały czas wszystko wiadomo- zero emocji, jakiegoś oczekiwania- NIE.
moment, po raz- ten konkurs odbywa się nie po raz pierwszy, zawsze była taka formuła, że głosy były zbierane i liczone niejawnie, chociaż nie do końca pamiętam metodę. Skąd teraz zarzut ?
A dwa i trzy - możliwość kontrolowania liczby głosów przez kandydatów może napędzić jakiś bezsensowny wyścig, pewnie i tak jakiś lobbing jest, ale gdy wynik jest na bieżąco widoczny i wiemy, ile komu brakuje do 1,2,3 miejsca zrobią się z tym akcje, jak w niedawnych konkursach zdjęciowych, każdy będzie ciągnął w swoją stronę i ogłaszał tysiąc wydarzeń pt. zbierajmy głosy na (>>>).
no i, fajna jednak jest niespodzianka, gdy do chwili ogłoszenia wyników nic nie jest pewne, gdy cały czas wszystko wiadomo- zero emocji, jakiegoś oczekiwania- NIE.
No ale w czym problem na zamkniętym FORUM. Uzykowników na jedno logowanie aby oddać głos można odjąć. Kochani! To nie fejsbuk choć może się zdarzyć że na dziale bez moderacji pojawi się post GŁOSUJCIE NA. Na facebooku są już takie posty na kogo głosować. Nie widzę tu niespodzianek a co do zgłoszonych OSOBOWOŚCI to przydałby się opis bo nie wiem kim niektórzy w ogóle są. Więc LOOZERKO nie ma co popadać w skrajmności ale może by tak zagrać w otwarte karty
Wysłany: 21-01-2014, 16:54
Kubusiu, mimo najszczerszych chęci nie udało mi się zrozumieć wszystkiego, co napisałeś.
Kompletnie nie wiem, o co chodzi z zamkniętym forum ? ze tam ma być głosowanie? ze mamy na takie byc wpuszczani w celu oddania głosu, naprawdę nie wiem, o co chodzi, szczególnie w odniesieniu do mojego posta.
Szyderca napisał/a:
Kochani! To nie fejsbuk choć może się zdarzyć że na dziale bez moderacji pojawi się post GŁOSUJCIE NA. Na facebooku są już takie posty na kogo głosować.
z tym, że to nie FB, to zart ? pewnie połowa uzytkownieków aktywnych na FB strefie nurkowej, ma też konta tutaj, co za problem robić agitację na FB dot. tego głosowania ? Tak, jak robiono dot. głosowania na zupełnie innych stronach ? Tyle, że szczerze mówiąc, ja sie do tej pory z takim zachęcaniem nie spotkałam, a jedynie z dyskusją, kto zasługuje, bez agitacji, jedynie z wymianą argumentów
Szyderca napisał/a:
Nie widzę tu niespodzianek
nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem niespodzianka może masz jakies wejścia- ja nie. zatem ja do chwili ujawnienia wyników nie będe ich znała i ich ogłoszenie będzie dla mnie swego rodzaju niespodzianką ( straszne trudne słowo ) w odróżnieniu od sytuacji, gdy to wyniki sa pokazywane na biezaco i mogę je cały czas śledzić i wówczas wynik koncowy taką niespodzianką, nie bedzie
Szyderca napisał/a:
a co do zgłoszonych OSOBOWOŚCI to przydałby się opis bo nie wiem kim niektórzy w ogóle są.
a to już z całą pewnością żart Kubuś, google Wam w Wa-wie zamkli ?
no i w porównaniu z Tobą jestem noworodkiem nurkowym, a w dodatku w żaden sposób z biznesem nurkowym nie związana. Wszystkie nazwiska znam, o 90% mogę powiedzieć całkiem dobrych parę słów- a Ty nie ?
Szyderca napisał/a:
Więc LOOZERKO nie ma co popadać w skrajmności ale może by tak zagrać w otwarte karty
no i tego do końca tez nie łapie, bo nie wiem, czy apel jest ogólny, by w tę skrajność nie wpadać, czy tez Twoim zdaniem ja wpadłam i chcesz mnie wyciągać z niej- ale niezależnie od wersji, kompletnie nie rozumiem apelu..bo w ogóle żadnych skrajności nie znalazłam Zwykła wymiana zdań- jaka w ocenie poszczególnych osób najlepsza byłaby formuła glosowania
Może poza wietrzeniem spisku- ale ja chyba za pozytywnie ludzi widzę
a tak na marginesie, nadal nie padła odpowiedz, czym niby obecna formuła rożni się od ubrocznej, poza samą metodą głosowania ? Przecież adresów mailowych można też potworzyć setki i nad tym jest jeszcze mniejsza kontrola, niż tu nad wirtualnymi bytami tworzonymi na potrzeby tego głosowania.
[ Dodano: 21-01-2014, 17:03 ]
jak i podmanipulować wyniki w przypadku głosowania mailami
Wysłany: 21-01-2014, 17:05
slawek290 napisał/a:
DarekS napisał/a:
W takim razie napisz teraz tutaj żeby było wiadomo że wiesz, a nie tylko pianę bijesz.
Produkt - to taki za którym się ustawiają kolejki i nie tylko w Pl, to chyba raczej nie podlega polemice .
Osobowość to taki człowiek co w dobie Q.....ego Kapitalizmu poradził sobie sprzęt sprzedawać tam skąd inni go importują .
Napisz konkretnie
bo widzę że już się "migasz"
a to świadczy o trolleniu
więc konkret
napisz kto wygra w jednym i drugim głosowaniu
bo przecież napisałeś że wiesz, więc śmiało
Wysłany: 21-01-2014, 17:29
Darek, moim zdaniem większość, w tym Ty, źle interpretuje wypowiedz sławka290 dopisując takie intencje, że On zarzuca ustawienie głosowania.
A mi się wydaje ( chyba, że Sławek mnie poprawi ), że mówiąc, że "wynik jest jasny" miał na myśli to, że dokonania, zasługi 1 osoby oraz sukces 1 produktu ma taką przewagę nad pozostałymi, że nie powinno byc wątpliwości, że wygra.
Wiec bez sensu sie chyba ta przepychanka robi z Twojej strony. Chyba, ze żle odczytałam intencje Sławka- to się przepychajcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko