Nie wypada nic innego, jak jeździć do sprawdzonych baz nurkowych.
Jest na FN kilka osób, które są w stanie taki wyjazd załatwić czy polecić jakieś bazy .
Choćby Pedro czy Rysio z OCN .
Sprawa dotyczy zarówno Chorwacji jak i Egiptu .
Wiek: 48 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 98 Skąd: Warszawa/Rijeka
Wysłany: 20-07-2003, 00:24
Co do wszystkiego powyższego to nawet nie będę próbował polemizować bo czuję się za bardzo emocjonalnie i życiowo związany z tym krajem. Jest i tak i tak...
Natomiast zgodzę się z :
bd* napisał/a:
Nie wypada nic innego, jak jeździć do sprawdzonych baz nurkowych.
Jest na FN kilka osób, które są w stanie taki wyjazd załatwić czy polecić jakieś bazy .
Choćby Pedro czy Rysio z OCN .
Sprawa dotyczy zarówno Chorwacji jak i Egiptu .
Wysłany: 20-07-2003, 14:07
Wydaje mi się ,ze opinie typu Chorwac są zaślepieni mamoną przypominają opinie o Polakach że tyo złodzieje samochodów. W egipcie wcale nie zawsze jest tak tanio w sharm ciężko znaleść nurki ponizej 50 euro dzień. Ja się spotkałem tylko i wyłącznie z miłym zachowaniem a byłem 2 razy -policja mnie nie łapała mimo niezachowanie przepisowych predkości. Ktoś napiasał że jedzenie jest drogie ja za 10 euro zamiawiałem porcje dla 2 osob i wino w restauracji na Istri. Czy to drogo ???
Ma wrażenie że wszystko zależy gdzie i kiedy się pojedzie poza sezonem jest taniej niż w Polsce.
A co do chamstwa to niestety juz rownież nasz towar eksportowy...
Wysłany: 21-07-2003, 14:51
Miał raczej pecha
Na Chorwację jezdzę od 5lat w rózne miejsca
Odwiedzam rózne miasta , pływałem w różnych bazach i nigdzie nie zauwazyłem niecheci czy wrogosci. Wprost przeciwnie .
Jeżelichodi o drożyzne to owszem drogo jak diabli , niewiele mniej niż w Egipcie. Byłem na poczętku czerwca na Hwarze , pewnie w tym roku pojadę drugi raz wiec myśle że nie jest tam tak zle .
Pozdrawiam
PORTOS
[b] W tym roku po wielkich wysiłkach i staraniach wielu wspaniałych ludzi udało mi się wyjechać do Chorwacji... Byłam tam w czerwcu od 15 do 24... Nie spotkałam się ze złośliwością Chorwatów - tubylców mieszkajaćych w wioskach...wprost przciwnie... byli uprzejmi i nastawieni przyjacielsko... jesli jednak chodzi o Chorwackie kluby nurkowe to przeciez kazdy wie ze musza pilnowac swojego ineresu i nie moga pozwolic sobie na samowolke...placilismy nawet za ladowanie butli ale swoja sprezarka...to troszeczke smieszne...no ale coz...warto bylo... nie zapomne tej przygody... a byłam w miejscowości Rażanji nie daleko Splitu a jeszcze blizej Dubrovnika... Co do warunkow klimatycznych panujacych w tym kraju to kazdy wie ze slynie on z takich walorow klimatycznych jakich wielu ludzi nie mialo jeszcze okazji doswiadczyc...
Wysłany: 23-07-2003, 20:17 Niestety coraz gorzej...
Byłem w zeszłym roku. W tym roku Chorwacja jeszcze przede mną, ale smuci mnie, że dzieje się coraz gorzej... Tak wynika z zasłyszanych opowiadań tegorocznych !
Andrzej S
Stopień: posiadam
Wysłany: 25-07-2003, 18:43
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
Ciesze sie, ze generalnie macie dobre doswiadczenia jezeli chodzi o wypady do Chorwacji. Cala historia opisana przez Misteres'a dotyczyla wlasnie mnie . Mr. Misteres powiedzial mi, ze wrzycil moje "przygody" na formum nurkowym i spotkaly sie one ze sporą reakcją. Przyznaje sie szczerze, ze bylem bardzo ciekawy jakie byly Wasze opinie. Wynika z nich, ze mialem po prostu pecha i jestem wyjatkiem potwierdzajacym regułę, że Chorwacja jest OK! Jeżeli chodzi o ceny za nurki, to rzeczywiscie do najniższych nie należały, natomiast atmosfera i ludzie w bazie byli SUPER !!!
Tak czy inaczej teraz bede rozgladal sie za innym kierunkiem do nurkowania niz Sloneczna Dalmacja. Mam ja na ponad 500 fotkach, wiec chyba dam sobie rade bez niej jakiś czas... .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko