Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy Chorwaci naprawdę nas nie lubią?
Autor Wiadomość
bd* 

Kraj:
Poland

Wysłany: 19-07-2003, 21:31   

Nie wypada nic innego, jak jeździć do sprawdzonych baz nurkowych.
Jest na FN kilka osób, które są w stanie taki wyjazd załatwić czy polecić jakieś bazy .
Choćby Pedro czy Rysio z OCN .
Sprawa dotyczy zarówno Chorwacji jak i Egiptu .

scubamilivoj 

Stopień: dobry ze sprawowania
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-07-2003, 00:24   

Co do wszystkiego powyższego to nawet nie będę próbował polemizować bo czuję się za bardzo emocjonalnie i życiowo związany z tym krajem. Jest i tak i tak...

Natomiast zgodzę się z :
bd* napisał/a:
Nie wypada nic innego, jak jeździć do sprawdzonych baz nurkowych.
Jest na FN kilka osób, które są w stanie taki wyjazd załatwić czy polecić jakieś bazy .
Choćby Pedro czy Rysio z OCN .
Sprawa dotyczy zarówno Chorwacji jak i Egiptu .

... i na przykład ja...

Pzdr
Milivoj

Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-07-2003, 14:07   

Wydaje mi się ,ze opinie typu Chorwac są zaślepieni mamoną przypominają opinie o Polakach że tyo złodzieje samochodów. W egipcie wcale nie zawsze jest tak tanio w sharm ciężko znaleść nurki ponizej 50 euro dzień. Ja się spotkałem tylko i wyłącznie z miłym zachowaniem a byłem 2 razy -policja mnie nie łapała mimo niezachowanie przepisowych predkości. Ktoś napiasał że jedzenie jest drogie ja za 10 euro zamiawiałem porcje dla 2 osob i wino w restauracji na Istri. Czy to drogo ???
Ma wrażenie że wszystko zależy gdzie i kiedy się pojedzie poza sezonem jest taniej niż w Polsce.
A co do chamstwa to niestety juz rownież nasz towar eksportowy...

PORTOS 

Stopień: DM
Kraj:
Thailand

Wysłany: 21-07-2003, 14:51   

Miał raczej pecha
Na Chorwację jezdzę od 5lat w rózne miejsca
Odwiedzam rózne miasta , pływałem w różnych bazach i nigdzie nie zauwazyłem niecheci czy wrogosci. Wprost przeciwnie .
Jeżelichodi o drożyzne to owszem drogo jak diabli , niewiele mniej niż w Egipcie. Byłem na poczętku czerwca na Hwarze , pewnie w tym roku pojadę drugi raz wiec myśle że nie jest tam tak zle .
Pozdrawiam
PORTOS

waldo 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-07-2003, 00:05   

PORTOS napisał/a:

Jeżelichodi o drożyzne to owszem drogo jak diabli , niewiele mniej niż w Egipcie.

Niewiele mniej ? Raczej znacznie drożej niż w Egipcie.

Aniołek 

Stopień: Mamka pełną parą:)
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-07-2003, 13:13   Byłam w Chorwacji

[b] W tym roku po wielkich wysiłkach i staraniach wielu wspaniałych ludzi udało mi się wyjechać do Chorwacji... Byłam tam w czerwcu od 15 do 24... Nie spotkałam się ze złośliwością Chorwatów - tubylców mieszkajaćych w wioskach...wprost przciwnie... byli uprzejmi i nastawieni przyjacielsko... jesli jednak chodzi o Chorwackie kluby nurkowe to przeciez kazdy wie ze musza pilnowac swojego ineresu i nie moga pozwolic sobie na samowolke...placilismy nawet za ladowanie butli ale swoja sprezarka...to troszeczke smieszne...no ale coz...warto bylo... nie zapomne tej przygody... a byłam w miejscowości Rażanji nie daleko Splitu a jeszcze blizej Dubrovnika... Co do warunkow klimatycznych panujacych w tym kraju to kazdy wie ze slynie on z takich walorow klimatycznych jakich wielu ludzi nie mialo jeszcze okazji doswiadczyc...

Assed 

Wysłany: 23-07-2003, 20:17   Niestety coraz gorzej...

Byłem w zeszłym roku. W tym roku Chorwacja jeszcze przede mną, ale smuci mnie, że dzieje się coraz gorzej... Tak wynika z zasłyszanych opowiadań tegorocznych !

Andrzej S 

Stopień: posiadam
Wysłany: 25-07-2003, 18:43   

Witam Wszystkich bardzo serdecznie :papa:
Ciesze sie, ze generalnie macie dobre doswiadczenia jezeli chodzi o wypady do Chorwacji. Cala historia opisana przez Misteres'a dotyczyla wlasnie mnie :cry: . Mr. Misteres powiedzial mi, ze wrzycil moje "przygody" na formum nurkowym i spotkaly sie one ze sporą reakcją. Przyznaje sie szczerze, ze bylem bardzo ciekawy jakie byly Wasze opinie. Wynika z nich, ze mialem po prostu pecha i jestem wyjatkiem potwierdzajacym regułę, że Chorwacja jest OK! Jeżeli chodzi o ceny za nurki, to rzeczywiscie do najniższych nie należały, natomiast atmosfera i ludzie w bazie byli SUPER ;OK; !!!

Tak czy inaczej teraz bede rozgladal sie za innym kierunkiem do nurkowania niz Sloneczna Dalmacja. Mam ja na ponad 500 fotkach, wiec chyba dam sobie rade bez niej jakiś czas... .

Pozdrawiam :beer:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu