Wysłany: 04-10-2003, 23:01 Opinie o Alfa Star
Mam zamiar wybrać się na wyprawę do Egiptu. Organizatorem jest Alfa Star. Czy macie jakieś doświadczenia z tą firmą? Ja słyszałem o nich raczej same dobre rzeczy, ale po ostatniej wpadce innego biura podróży wolę zasięgnąć opinii od kogoś kto niedawno wyjeżdzał z Alfa Star.
Mam zamiar wybrać się na wyprawę do Egiptu. Organizatorem jest Alfa Star. Czy macie jakieś doświadczenia z tą firmą? Ja słyszałem o nich raczej same dobre rzeczy, ale po ostatniej wpadce innego biura podróży wolę zasięgnąć opinii od kogoś kto niedawno wyjeżdzał z Alfa Star.
Nie sugeruj się tym czy ktoś ostatnio wyjeżdżał z jakimś biurem podróży i wszystko było O.K. ponieważ osoby, które kilkanaście dni temu wrócili z Egiptu z Big Blue, nie powiedzieliby Ci, ze Big Blue może upaść.
Wysłany: 05-10-2003, 13:07
Biuro Alfa Star z siedzibą w Radomiu:
Moi rodzice korzystali z ich usług w lipcu tego roku. Wykupili wycieczkę do Egiptu dla trzech osób. Na lotnisku dostali vouchery na hotel Aida, ale gdy znaleźli się na miejscu okazało się, że zakwaterują ich w innym hotelu, ponieważ Aida zoastała przebukowana, czyli zabrakło w niej miejsc.
1. ponoć jeśli masz voucher na hotel, to jest to tym samym potwierdzenie tego,że czeka tam na Ciebie pokój=nikt na to nie chciał odpowiedzieć
2. część uczestników już na lotnisku dostała vouchery na hotel Empire, pomimo faktu,że umowy mieli podpisane na Aidę.
Pojechali więc do nowego hotelu-Empire, który miał być ponoć o klasę wyżej od Aidy, rezydentka cudownie go zachwalała-wszyscy byli zadowoleni,jednak do czasu. Hotel prezentował się strasznie, więc grupa niezadowolonych uczestników postanowiła dowiedzieć się co straciła i wybrała się do Aidy. Tam dowiedzieli się,że przedstawiciel biura Alfa Star nie zdecydował się na zarezerwoane miejsca w wyznaczonym czasie i stąd problemy. Rozwścieczeni dorwali rezydentkę, napisali reklamację i chcą ją wysyłać do Radomia.. hihi.. i rozpętała się walka, gdyż pani przezornie chciała zniszczyć pismo i zaczęła je drzeć. w końcu wysłali je i zaczęli cisnąć kobiecinę,żeby załatwiła im inny hotel. Pojechali do Aidy na negocjacje, gdzie udało im się wywalczyć hotel Magawish. Następnego dnia przenieśli się na nowe miejsce, ale tam dowiedzieli się,że to do końca nie jest jeszcze zalatwione. Turyści bowiem są pod nadzorem jakiegoś ministerstwa i wszelkie ruchy związane z ich zakwaterowaniem muszą przez nich przejąć, a z drugiej strony jest oczywiście kwestia zapłaty za pobyt grupy ostatecznie jednak tam osiedli..uff.. część osób musiała jednak dopłacić po kilkaset złotych, moi rodzice zaparli się i nie zapłacili, standard ich pokojów też nie był taki jak pierwotnie obiecano.
Wiem też,że grupy które przybyły z tym biurem do Egiptu wcześniej i te pózniejsze również miały podobną sytuację z hotelem. Nikt na lotnisku nie był uprzejmy poinformować uczestników o zmianach, pomimo tego,że wiedzilei o nich od 2 tygodni.
Jeśli więc lubisz przygody, to biuro Alfa Star napewno Ci je zagwarantuje
Wysłany: 05-10-2003, 15:14
No proszę! Więc to jednak nie tak różowo jak słyszałem o Alfa Star.
Ja miałem podobną przygodę, ale z innym biurem podóży. Też nie było dla mnie i mojej rodziny miejsca w hotelu, mimo, że rano tego samego dnia odebrałem voucher na lotnisku. Sprawa skończyła się wielką awanturą i po długich negocjacjach znaleźli dla nas miejsce (ale przez trzy dni musiałem spać w hotelu o dwie klasy gorszym).
A może ktoś ma coś pozytywnego do powiedzenia o Alfa Star? (negatywne opinie też chętnie przeczytam!!!)
A ja owszem, nie mam zlego slowa do powiedzienia o Alfa Star. Zwlaszcze, ze jezdze do Egiptu dosc czesto i dosc nietypowo - bo na kilka dni. I nigdy sie na tym biurze nie zawiodlam - jak do tej pory to jedyne, ktore stawala na glowie by mi pomoc, znalezc bilety powrotne, i tym podobne. Podobnie jak nigdy nie mialam problemu z hotelem - choc moze tym sie roznie od innych, ze jesli mieszkam w hotelu to zazwyczaj w tym samym, konkretnym - i tak wykupuje u nich wycieczke. A na ogol moje wyjazdy naprawde sa wariackie i czesto na ostatnia chwile i zawsze Alfa Star stawala na wysokosci zadania.
A poza tym nie podoba mi sie koncepcja by na tym forum albo jakies biuro podrozy niszczyc albo chwalic (piszac tego posta sama sie czuje jak bym robila reklame). Ostatecznie nie jest to forum "turystyka oraz biura podrozy" tylko nurkowe, wiec proponuje przeniesc takie pytanie na forum gazety wyborczej - gdzie jest dzial turystyka i tam mozna znalezc wszelkie opinie.
A co do korzystania z centrow nurkowych oferowanych przez biuro podrozy - jak poszukasz w forum to znajdziesz sporo opinii o centrach nurkowych w Egipcie i tym sie kieruj.
Mania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko