mattrix
Wysłany: 08-02-2004, 13:15 DLACZEGO???
DLACZEGO ??
Dlaczego zabraniać ludziom takim jak Strugalski i jemu podobni wystąpień, bądź publikacji swoich txt., przemyśleń opinii, i to w dodatku na stronie poświęconej właśnie do tego.
Dlaczego nikt z zalogowanych tam instruktorów bądź właścicieli „baz nurkowych” nie podejmie pałeczki rzuconej przez „Strugala”, i nie napisze np.: cyt. A ja miałem taki przypadek i postąpiłem trochę inaczej i uważam że też jest dobrze, lub mam taki regulamin bazy i takie zasady postępowania z nurami i nie narzekam na brak chętnych, lub w „CMASIE” szkolenie wygląda tak i ma takie zalety i wady a w „PADI” może trochę inaczej ale poruszane są tematy których nie ma w „CMASIE” bądź w innych federacjach nurkowych.
Pałeczkę zaś podejmuje się na zasadzie bo Strugalski napisał i tu następuje wyrwanie kilku zdań lub ich fragmentu z całego txt zapominając o treści i sensie artykułu, wygląda to tak jak by ............. (moim zdaniem trochę dziwnie)
Ale, przecież jesteśmy na „Forum” i jak sama nazwa wskazuje cyt.
forum(łc. Rynek plac)miejsce publicznych wystąpień przemówień poświęcone omawianiu spraw z danej dziedziny,
Każdy może wyrazić swoje zdanie i opinie w sposób dla niego (podkreślam dla niego) zrozumiały i czytelny na temat związany z dana dziedzina w tym wypadku z nurkowaniem
Ale nikt nie ma prawa zabraniać wypowiedzi innym, zabraniać publikowania ich txt lub określać gdzie tego typu txt lub wypowiedzi powinny być umieszczane. To już nie jest Forum tylko Cenzura.
Mam nadzieje ze zarządzający tą stroną nigdy do tego nie dopuszczą.
Wiek: 58 Dołączył: 17 Sie 2002 Posty: 98 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-02-2004, 14:30
Mam wrażenie, żę tak jest ze względu na to, że Pan Strugalski nie podejmuje tej pałeczki, a poprostu wali PAŁĄ. Wkłada kij w mrowisko i ucieka. Jeśli powiedziało się A i ktoś inny zadał w związku z tym A pytanie dodatkowe, to należałoby udzielić odpowiedzi w związku z A. Pan Strugalski co jakiś czas raczy nas wszystkich tekstami, które na marginesie im dłużej je poczytać tym bardziej są puste. W tekstach tych sam zadaje pytania, ale niekoniecznie oczekuje odpowiedzi, a już napewno nie krytycznych.
Całkowicie się z tym nie zgodzę . Zaprosiłem Tomka Strugalskiego na spotkanie FN grupy warszawskiej , był i było bardzo sympatycznie .
Tomek Strugalski zapraszał na spotkanie klubowe w swoim mieszkaniu – byłem na jednym z takich spotkań , było bardzo sympatycznie .
Byli również nurkowie innych federacji i nie zauważyłem żeby czuli się źle .
Jestem przekonany , że najlepiej integrują takie spotkania .
Na spotkaniach FN zawsze jest fantastyczna atmosfera nie zależnie od tego czy jest to spotkanie lokalne czy ogólne .
Takie spotkania owocują później bardzo udanymi znajomościami i nurami .
Panie i panowie ruszcie cztery litery i zamiast wypisywać głupoty z za monitora spotkajmy się w realu .
Myślę że na najbliższe spotkanie zaszczycą nas swoją obecnością panowie Jan Nurkowski , Kris i Tomek Strugalski .
Znam ich wszystkich ( no może Krisa najmniej ) i każdy indywidualnie jest bardzo fajny .
Najbardziej zaciekłe polemiki są pomiędzy Krisem a Tomkiem Strugalskim , może dla tego że w gruncie rzeczy pod pewnymi względami są do siebie bardzo podobni ( żaden oczywiście do tego się nie przyzna ) .
Pozostawmy więc wszelkie animozje za ekranami komputerów, spotkajmy się i poznajmy bliżej jestem przekonany, że będzie Ok.
Mieto [Usunięty]
Wysłany: 08-02-2004, 16:58
bd* napisał/a:
Pozostawmy więc wszelkie animozje za ekranami komputerów, spotkajmy się i poznajmy bliżej jestem przekonany, że będzie Ok.
Wysłany: 08-02-2004, 20:22
Czyzby dyskusja zmierzala do kolejnego spotkania FORUM na wiosne? Jestem za - na kr[list=]tkie spotkania niestety mam za daleko
Mattrix -nie boj sie , nikt tu nie ma zamiaru wprowadzic cenzury,ani zabronic wypowiedzi.[/list][/right]
Wiek: 58 Dołączył: 17 Sie 2002 Posty: 98 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 08-02-2004, 21:40
Oczywiście BD masz rację. Byłem na pierwszym spotkaniu w Leśnych Wrotach i wiem ile warte są rozmowy przy Trimixie (Kutwa wie o czym ja mówię) lub innych trunkach. Ale większość z nas nie może sobie pozwolić na wyjazdy do W-wy ilekroć odbywa się tam spotkanie (czego nie mogę przeboleć) i przydałby się jakiś komentarz na Forum. Bo być może różne sprawy o których się tu rozpisujemy są już dawno zamknięte i niebyłe.
Wysłany: 08-02-2004, 23:19
Ja napisze od siebie tak jak np. profesor na uniwersytecie prowadzi wykład to mozna się z nim nie zgadzać, uważać ,że gada bzdury, złośliwie komentować, pluć za jego plecami itd. Ale jakoś nikt nie ma pretęsji ,że nie można zadac pytań w trakcie wykładu a profesor nie ma żadnego dyżuru i nie kontaktuje się z studentami. Taka refleksja na marginesie.
A tak na marginesie uważam ,że nie można cenzurować tekstów merytorycznych nawet jeśli są na niskim poziomie. Natomiast należy WYRZUCAĆ TEKSTY CHAMSKIE, OBRAŹLIWE A NIC NIE WNOSZĄCE MERYTORYCZNIE!
Myślę że na najbliższe spotkanie zaszczycą nas swoją obecnością panowie Jan Nurkowski , Kris i Tomek Strugalski .
Dajmy na ten przyklad, spotkanie z homoseksualista byloby dla mnie interesujace, bo inteligetny zazwyczaj i wrazliwy niezwykle. Ale jak by mi zaczal wciskac, ze z kobietami to jest obrzydliwe i ze ja zboczencem jestem....
I awantura gotowa. A ja spokojny raczej jestem. Wiec chyba nie, dziekuje.
pzdr
Jan
Agafon
Wysłany: 11-02-2004, 19:17
Jan Nurkowski napisał/a:
spotkanie z homoseksualista byloby dla mnie interesujace .
Ha Ha Ha
Jan Nurkowski napisał/a:
I awantura gotowa. A ja spokojny raczej jestem. Wiec chyba nie, dziekuje.
Bez komentarza
Proszę pana a czy nie lepiej po prostu sobie odpuścić, wyluzować. W pańskim wieku ma pan i tak wiele zmarwień związanych ze zdrowiem (ciśnienie, serduszko, prostata itd. ). Stary a głu.... takie pseudo powiedzenie jest. Pan się po prostu prosi żeby tak o panu mówiono.
Ja tylko proszę o trochę wstrzemięźliwości.
Proszę pana a czy nie lepiej po prostu sobie odpuścić, wyluzować. W pańskim wieku ma pan i tak wiele zmarwień związanych ze zdrowiem (ciśnienie, serduszko, prostata itd. ). Stary a głu.... takie pseudo powiedzenie jest. Pan się po prostu prosi żeby tak o panu mówiono.
Ja tylko proszę o trochę wstrzemięźliwości.
Panie werbinski.
Na zdrowie raczej nie narzekam. Przynajmniej tak ostatnio mi w warszawskim COMSie zeznali.
pzdr
Jan
PS. Postaraj sie jeszcze raz przeczytac moja wypowiedz, tylko moze troche wolniej i z wiekszym zrozumieniem. Jak czegos nie bedziesz dalej rozumial, to z checia wyjasnie.
Agafon
Wysłany: 12-02-2004, 00:24
Hmm. O zrozumienie pan pyta. Śmiać mi się chce. Jest pan w takim wieku i musi pana student pouczać. Dziwi mnie to. NAPRAWDĘ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko