Wszystkie materiały powinieneś dostać praktycznie w każdym CN szkolącym w systemie PADI.
Jeżeli coś w danym momencie jest niedostępne, każdy tzw. profesjonalny członek PADI (od DM wzwyż), może to brakujące "coś" zamówić bezpośrednio w PADI.
Szkolenie DM obejmuje wszystkie materiały od kursów nienurkowych, po asysty instruktorskie - czyli od broszurek typu "pływamy w ABC" po "manual instruktorski"
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 20-06-2004, 22:09
Tak to wiem ale centra materiał uzależniają od kursu u nich. Ponieważ ja jestem teraz uziemiony z powodu remontu kolana i mam czas to chciałem sobie poczytać iprzerobić teorię a nie wybrałem jeszcze CN w którym będę robił kurs ze względu tego ponieważ nie wiem kiedy lekarz mnie dopusći.
Nie chciałbym tracić czasu.
Tak to wiem ale centra materiał uzależniają od kursu u nich.
Nie bardzo rozumiem... Centrum nie chce Ci sprzedać materiałów - chyba, że zrobisz w nim kurs ?!
taaa... byłoby to ostatnie centrum w jakim chciałbym się szkolić...
Poproś któregokolwiek znajomego divemastera czy instruktora - zamówi Ci komplet materiałów bezpośrednio w PADI bez konieczności szkolenia się gdziekolwiek. Całość dostaniesz do domu w przeciągu kilku dni.
Wysłany: 21-06-2004, 11:07
Centra traktują materiały jako dodatek do kursu wliczony w cenę kursu .
(przeważnie)
Ponieważ materiały są drogie - część kandydatów na DM stara się dotrzeć do materiałów " z drugiej ręki " lub nielegalnych kopii .
Nie ma problemu z kupieniem materiałów , jest problem z ich udostępnianiem przez CN - jeśli nie zdeklarowałeś chęci szkolenia.
Swoją drogą , może trzeba dostrzec problem i obniżyć cenę podręczników ?
Ptrzeciętna cena ładnie wydanej książki to 30-60 plnów , cena podręcznika PADI - każdego stopnia - to pow . 120 plnów .
Obniżenie cen pewnie zwiększyłoby sprzedaż a tak to wzrasta co najwyżej pomysłowość i obroty rynku wtórnego .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko