Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Stałem się zabójcą
Autor Wiadomość
wiktor
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2004, 00:39   

:-D ...... to automat w zęby i krzyż na drogę

uszat 

Wysłany: 21-08-2004, 01:06   

fuj, fuj, fuj!! ot tyle.

Bizon 

Wysłany: 21-08-2004, 02:44   

Wymiękłem :lol:

DrOzda 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-08-2004, 13:21   

Nie wiem czy zauważyliście , ale Tomek stał się tubą propagandową KDP PTTK . Zgadnijcie gdzie odbywają się centralne kursy na M2 i P2 oraz P3 rekomendowane przez KDP
http://www.kdp-pttk.org.p...enu=kalendarz_i
A kto jak kto ale panowie z Senatorskiej bardzo by chcieli zabronić działalności innych federacji niż CMAS ( i to jeszcze tylko KDP CMAS) w naszym kraju, już kiedyś próbowali.
Także możecie wszystkie wypociny Tomka brać za oficjalne stanowisko KDP CMAS.

Olas 

Stopień: CMAS***
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-08-2004, 14:08   

Drozda ! prrrr, wstrzymaj konie, bo zdaje się że się zagalopowałeś (w Twoim poscie zapachniało mi Giertychem Romanem).

Kursy centralne odbywają się jak zapewne widziałeś w "Aquariusie" na Piłaknie, jak również w bazie BCN "Explorer" (Czarna Dąbrowa). Ja szkoliłem się w "Explorerze" - szkolił mnie między innymi Staszek Chomentowski, Mirek Kierepka (Mirek akurat nie zasiada w KDP), a mojego dobrego kolegę Jerzy Chomik - jestem pełen szacunku dla tych panów - wiedza i po trzykroć profesjonalizm. Staszek Chomentowski, co sam osobiście słyszałem z szacunkiem wypowiada się o innych organizacjach nurkowych, prowadził też crossover instruktorów PADI - na CMAS M2 - nie sądzisz że to trochę dziwny objaw jak na chęć zakazywania działalności innym organizacjom nurkowym ???.
Więc jeżeli dyskutujemy - to raczej o faktach a nie o tym co się nam wydaje i jest wyjęte z kontekstu i zwyczajnie głupie,powiedzmy nie całkiem przemyślane. A Twój post z całym szacunkiem jest delikatnie mówiąc nie przemyślany.

Strugala widziałem tylko na zdjęciach i nie znam go osobiście dlatego nie będę obrabiał mu d... taką mam zasadę.

Natomiast w przeciwieństwie do S.Chomentowskiego i M. Kierepki w stosunku do których Twój post jest krzywdzący.

Dlatego biorąc pod uwagę komentaż jaki napisał Ryszard Szwajcer do posta "Nieładnie Panie Strugalski..." - ten o psie puszczającym bąki...

http://www.forum.jds.pl/v...3887&highlight=

prośba do moderatorów - zamknijcie już ten wątek - bo o Strugalu napisno już wszystko lub prawie wszysko - a czytanie wątków na temat Tomka i tematy pokrewne zaczyna z lekka przypominać "Dzień Świstaka"

Pozdrawiam, Aleksander Chodakowski

DrOzda 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-08-2004, 20:06   

Może i się zagalopowałem , ale pamiętam wypowiedź jednego z genseków KDP na łamach jednego z popularnych czasopism jakieś 4-5 lat temu w którym przybliżano nurkowanie w Polsce. Był wywiad na temat różnych organizacji m.in. CMAS oraz PADI w Polsce no i ten pan wyraźnie stwierdził że działalność innych niż KDP CMAS federacji jest w naszym kraju nielegalna.Może ktoś jeszcze pamięta co to było za pismo, może mają archiwum online wtedy możnaby podać link.
Ja natomiast uważam że gdyby KDP miała odmienne poglądy na temat konkurencyjnych federacji niż Tomek i odcięła się od jego szkalujących wypowiedzi na temat innych organizacji a jego baza nie byłaby wybraną jako przeprowadzająca szkolenia centralne dla KDP. Widocznie taka sytuacja jest im na rękę, a biorąc pod uwagę ich wcześniejsze podejście do innych niż CMAS federacji nie bardzo wierzę że nagle zmienili swe poglądy. Oczywiście są wśród nich wyjątki jak choćby przytoczony przez Ciebie ale niestety nie jest to reguła.

Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-08-2004, 19:22   Re: Stałem się zabójcą

Tomasz Strugalski napisał/a:
POST TOMKA ZOSTAL WYCIETY ZE WZGLEDU NA TO, ZE W STOPCE ZAWIERA CZYSTA REKLAME.
MANIA

Nie można było wyciąć samej stopki to chyba nie tak trudne?

Poza tym właśnie otwarto dwa nowe działy REKLAMA i KOSZ. Nie mozna tam było wyrzucic tego postu? Wiem ze decyzja byłaby trudna bo czasem jeden post laduje tu a drugi tam jak Ty Maniu moderujesz. Ale zawsze tresc mozna wyrzucic do kosza a reszte do reklamy - dla urozmaicenia. Choc mozna tak jak zrobilaś i zostawic kilka wypowiedzi bez sensu bo odnoszących sie do tekstu ktorego nie ma. Zapewne miło czują sie Ci którzy probowali sie ustosunkować do tego postu.
No coż szkoda że Qrka sie juz nie udziela...

qrka

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-08-2004, 19:50   Re: Stałem się zabójcą

Tommy222 napisał/a:

No coż szkoda że Qrka sie juz nie udziela...

Czytam uważnie i pilnuję porządku. Osobiście nie widziałem potrzeby usuwania postu ale Mania już usunęła i nie ma co deliberować nad tematem.
Faktycznie wystarczyło usunąć samą część dotyczącą reklamy, ale to jest moje zdanie.

Mieto
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2004, 12:44   

Cenzura niczym jak na Białorusi.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-08-2004, 12:50   

Kazda interwencja moderatora wywoluje sprzeczne opinie - taki juz nasz ciezki los. Jak wynika z wypowiedzi w tym watku moja decyzja spotkala sie raczej z uznaniem niz potepieniem. Przykro mi Panowie - wygrywa wiekszosc.
A moze w ten sposob wreszcie Tomek Strugalski nauczy sie pisac teksty merytoryczne, nie obrazajace innych i nie bedace reklama jego klubu. Kazdy taki tekst na pewno bedzie przyjety z radoscia, bo - z czym mysle nikt sie nie spiera - wiedze Tomek ma.
Acha, no i jest jeszcze pl.rec gdzie nie ma moderatorow. I zupelnie nie wiem czemu tam nie bylo tego postu? Nie sadze by TS sie wystraszyl...
Mania

lobster 

Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 23-08-2004, 18:54   Re: Stałem się zabójcą

qrka napisał/a:

Faktycznie wystarczyło usunąć samą część dotyczącą reklamy, ale to jest moje zdanie.

Mania jest jedna a nas jest tysiace. Jak bedzie kazdego edytowac to umrze z przepracowania. Reguly sa jasne - zadnej reklamy. Nauczmy sie do tego stosowac, albo zostaniemy potraktowani hurtowo. Strugal mial wystarczajaco duzo sygnalow, zeby obcial reklame. Moze teraz pomysli zanim cos napisze jesli chce zeby wisialo w nieskonczonosc. Jego kolej na nauke :) .

Bardzo dobra decyzja Maniu

mariusz wydro
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2004, 23:57   ??

MOŻE I KRYPTOREKLAMA ZŁA RZECZ ALE JEST TO CZŁOWIEK KTÓRY WZBUDZA TYLE DYSKUSJI ŻE SAM BYM CHETNIE PRZECZYTAŁ ÓW NIESCZESNY ARTYKUŁ. MANIU JEŻELI MOZESZ UMIEŚĆ GO GDZIEŚ BEZ TYCH EWIDENTNYCH REKLAM DO PRZECZYTANIA

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu