Wiek: 46 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 273 Skąd: Dżozefów pod Wawą
Wysłany: 25-06-2013, 20:44
No a ja się i na Rescue zapisałem i już za jednym zamachem zacznę przygotowania do Dajwmajstra, na którego też się już umówiłem. Materiały do wszystkiego jakieś 500zyli, matko przenajświętsza! Jak to Rudi określił D. da się zrobić w kilka miesięcy, do roku, choć niektórzy robili DM przez trzy lata...
Jestem już po urlopie i udanym wyjeździe , Teneryfa zaskoczyła mnie pozytywnie, polecam wszystkim na wypad zarówno nurkowy jak też i rodzinne wczasy. Co do kursu Divemastera to podjąłem decyzję o zrobieniu tego kursu właśnie na Teneryfie, będąc teraz trafiłem na świetne centrum nurkowe, nazwy nie będę podawał bo zaraz jakiś frustrat napiszę że reklamuje, informacji z chęcią udzielę na priv, Centrum to 5 gwiazdek PADI organizuje kursy do instruktora włącznie, świetna kadra dobrze wyposażone i zorganizowane, na miejscu jest także polska kadra, organizują min darmowe kursy na Divemastera, kurs trwa 6/8 tygodni i podczas tego uczestniczy się w życiu centrum nurkowego codziennie, podczas mojego pobytu były dwie osoby które właśnie były w trakcie takiego programu, po rozmowie z nimi podjąłem decyzję, koszty tego kursu to przelot około 1200 pln, zakwaterowanie na dwa miesiące jakieś 600/900 euro, materiały do kursu 125e, opłata do PADI 80e no i jedzenie centrum jest czynne 6 dni w tygodniu od 9:00 do 16:00 także zostaje trochę czasu na zwiedzanie wyspy, w trakcie kursu centrum gwarantuję minimum 40 nurkowań nie licząc tych do kursu, uczestnictwo w prawdziwych a nie symulowanych kursach, poznanie wielu miejsc nurkowych, no i oczywiście noszenie i ładowanie butli i pomoc przy nurkowaniach - mi to pasuje, myślę że taki kurs da mi więcej doświadczenia niż taki weekendowy albo taki gdzie kursy się symuluje, kadra jest konkretna i wesoła w składzie min platynowy Cours Director i polski Staff Instruktor wybieram się albo w listopadzie albo w styczniu tak wykombinowałem ponieważ w tych miesiącach będą organizowane kursy instruktorskie i z chęcią bym się temu poprzyglądał, gdyby ktoś miał ochotę dołączyć zapraszam, we dwójkę zawsze raźniej, szczegóły na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko