Widzę, że Łęsk trochę zapomniany, więc trzeba odświeżyć. Nurkowałem tam wczoraj. Dwa nurkowania. Jedno to zwiedzanie po poręczówkach do 15 metrów, drugie to szuwarowa sesja zdjęciowa do 10 metrów.
Warunki:
Temperatura wody przy powierzchni 23 st.C, termoklina na mniej więcej 6,5m. Pod termokliną woda ochładza się stopniowo do 8 st.C. Widoczność dobra na 3-4 metry do głębokości 5 metrów. Głębiej pojawia się "mleko", które wisi do głębokości mniej więcej 12-13 metrów. Głębiej widoczność się poprawia i dalej jest stosunkowo jasno, choć oczywiście z latarką przyjemniej
Ośrodek NEMO w Kulce jest w remoncie, ale jest już możliwość korzystania z pokoi (50zł za noc), posiłków oraz sprężarkowni (mają też duży bank powietrza). Właściciel bardzo w porządku i lubi dawać rabaty na miejscu również mały sklepik z różnościami nurkwymi - w tym odzież Mola Mola (na szczęście - bo zapomniałem czapki z domu). Pod wodą poręczówki oraz trochę atrakcji - platformy, trabant, łódka, rower wodny ...
Pod pierwszą platformą czai się półtora metrowy szczupak
89 624 92 14 Krzysiek
Ośrodek Nemo - maja funpage na fb
Wszystko działa, wszystko super, byłem w zeszły weekend, znajomi siedzą teraz i wszystko działa.
W zeszlym tyg wizura była ponad 10m- jeszcze takiej nie widziałem.
A oprócz tego na dworzu stoi 8 osobowa Bania ( temp wody ponad 40st.)
A to testowo przyczepiliśmy parę diód z zasilaniem w różnych kolorach. Że zielona wyglądała jakby jej nie było, to wszyscy się spodziewaliśmy, ale najlepiej wcale nie jest widoczna niebieska, lecz biała. Na wiosnę (możej jeszcze w zimę) w planach mamy podświetlenie niektórych poręczówek i platformy na 6 m. A jak będzie światłość na platformie, to i pewnie jakaś kamera się pojawi
Wysłany: 24-11-2013, 21:16
Cuda wianki Panie, cuda wianki
ps. Przybyłem, zobaczyłem, .. zanurałem...
warunki bardzo przyjemne, kameralnie, wizura bardzo sympatyczna aczkolwiek rześko zaplecze bardzo fajne, paląca się koza i mruczący kocur .. bezcenne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko